Link Building- стратегии и приложения

Link Building- стратегии и приложения

Изграждането на връзки е ключова част от всяка успешна SEO стратегия, която включва свързването на  други уебсайтове към вашия – проста хипервръзка от един сайт към друг. Мнозина също така са съгласни, че това е една от най-трудните части от класирането на уебсайт. В същото време това е една от най-възнаграждаващите, когато го направите правилно.

Не сте запознати с това как работи линк билдинга?

Когато уебсайт А има връзки към уебсайт Б, това е силен знак за алгоритъма на Google, че заслужава да се класира по-високо за подходящи ключови думи. Те се наричат ​​входящи връзки, обратни връзки, външни връзки или общо казано- линкове.

Можете да мислите за връзки от други уебсайтове като гласове.

Колкото повече висококачествени връзки сочат към вашия уебсайт (и са част от вашия профил за обратна връзка), толкова по-високо трябва да се класирате в Google. Следователно, толкова по-високо ниво на органичен трафик трябва да получите. Въпреки това, връзките не са създадени еднакви, а някои дори могат да доведат до намаляване на видимостта на уебсайта ви. Има много различни тактики, които можете да използвате за Link Building, някои по-лесни за изпълнение от други. Да знаете откъде да започнете понякога може да бъде трудно, особено когато сте наясно, че някои могат да причинят повече вреда, отколкото полза.

Защо изграждането на връзки е важно за SEO?

Линк билдинга отнема време и усилия. Това е неоспорим факт.

Тези, които могат успешно да изпълнят тактики за изграждане на по-добри връзки от своите конкуренти, обикновено виждат значителен ръст в органичния трафик и приходи. И затова трябва да разберете защо линковете са толкова важни. Те трябва да представляват значителна част от ресурсите на вашите SEO кампании.

Въпреки това, основните причини, поради които трябва да сте сигурни, че поставяте силен фокус върху изграждането на връзки като SEO, са:

  • Ще се класирате по-високо в Google и други търсачки.
  • Google ще намира нови страници на вашия сайт по-бързо.
  • Ще се радвате на повишено доверие и надеждност като бизнес.
  • Бихте могли да се възползвате от насочен трафик от препратки.

Не можете да игнорирате изграждането на връзки и трябва да сте сигурни, че прилагате тактики, които ви дават конкурентно предимство.

Стратегии за изграждане на връзки, които трябва да знаете през 2021 г

За да изградите правилните връзки, които всъщност имат положително въздействие върху вашето органично класиране и трафик, трябва да използвате правилната стратегия.

Но първо трябва да сте наясно с разликата между стратегии и тактики и да проучите всяка от тях.

  • Стратегия = какво ще правиш.
  • Тактика = как ще го направите.

Приложени за Link Building, различните стратегии обикновено балансират различни нива на усилия и ресурси с потенциалните награди и възвръщаемост. Т.е. колкото по-трудна е тактиката за прилагане, толкова по-добри резултати ще видите. Тъй като за конкурентите е по-трудно да направят същото, както и нивото на риск около алгоритмични или ръчни действия, предприети от Google.

You May Also Like