Управление на строителните отпадъци

Как да съставим своя план за управление на строителните отпадъци

Ефективното управление на строителните отпадъци изисква координирани действия на правителствени, бизнес и професионални групи и техните дейности.

Управлението на строителни отпадъци е скъпо и често има нежелани последици. Въпреки това, здравият разум предполага, че неспособността за намаляване, повторна употреба и рециклиране на обществени отпадъци е неустойчива. Креативността, постоянството, познаването на наличните пазари и предприятия и разбирането на приложимите разпоредби са важни умения за професионалистите в областта на проектирането и строителството.

Когато планирате нов проект, трябва да насочите вашата мисъл в управлението на отпадъците като всеки друг аспект на работата. Ще работите по-ефективно и дори ще намалите разходите. Има четири цели, които трябва да имате предвид, когато пишете своя план за управление на строителните отпадъци.

  1. Намалете количеството материали, необходими за конструкцията. Това може да стане, като оразмерите правилно дизайна, така че не е нужно да правите толкова много разрези.
  2. Използвайте трайни материали, за да сведете до минимум ремонтите на конструкцията, с течение на времето.
  3. План за ефективно използване на материалите. Работете с дизайнер възможно най-рано в процеса и поръчайте материали в стандартни размери, за да намалите разходите и отпадъците.
  4. Рециклирайте каквото можете

Професионален съвет: Проверете при производителите, за да видите дали можете да върнете неизползвания материал.

След като създадете своя план за управление на отпадъците, е време да наемете контейнерите, за да боравите с отпадъците на място. За да прецените точно от колко отломки трябва да се отървете се свържете с фирма за извозване на строителните отпадъци с контейнери. Такава е „Лъч 2009“ с контакти гр. София 1700, ж.к. ВИТОША, бл. 2, вх. 1, ет. 10, ап. 46;  office@luch2009.bg и телефон: 0878 196428.

След като знаете какъв размер и брой да наемете, координирайте се с вашия ръководител на проекта, за да планирате услугата . Предварителна преценка  може да ви спести от такси за престой и брой контейнери.

 

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *