Търсене на работа по длъжности

Търсене на работа по длъжности, полезна и интересна информация от високо квалифицираните специалистите за намиране на работа в България – informjobs.com

Търсене на работа

Не позволявайте на длъжностите да ограничават търсенето на работа

Затънали ли сте в коловоза за търсене на работа? Настроили ли сте и задали ли сте ключови думи отговор на всяка обява за работа, която съответства на последната ви позиция? Бихте ли искали да разширите фокуса си, но не сте сигурни как да го направите? Помислете за разширяване на търсенето отвъд тези, които отговарят на текущата ви длъжност.

Заглавието на длъжността е удобен етикет, който може накратко да каже на потенциалните работодатели какви умения притежавате и да демонстрира колко далеч сте напреднали в кариерата си. Това са добри сигнали за изпращане, разбира се. Но независимо дали сте на пазара за промяна на кариерата или не, конкретна длъжност може наистина да ограничи вашите възможности.

Лесно е да се вкарате в мисълта, че това, което правите в момента, определя следващия ви ход като професионалист. Това обаче далеч не е вярно.

Разширете търсенето на работа отвъд заглавието си

Независимо дали се опитвате да промените кариерата или просто да се преместите в нова компания, откриването на нови длъжности, които са чудесно пасващи, е предизвикателството. Различните компании често озаглавяват подобни роли уникално. „Помощник-мениджър“ в една компания може да бъде „лидер по представяне“ в друга. Част от това се дължи на опитите да се разграничат уникалните аспекти на фирмената култура. Или може да има различни разлики в служебните задължения. Опитайте някои от тези предложения:

— Разширете условията на вашата търсачка

Вместо просто да въвеждате длъжността, която заемате в момента (например „училищен учител“), помислете за използването на специфични сертификати или стандартни задължения във вашата област. Училищните учители могат да търсят термини като „сертифициран от държавата“, „възпитател“ или „управление на класна стая“. Не забравяйте също, че длъжностите се развиват. Ако сте били в тази област известно време, титлата на мениджър вече може да бъде лидер, а секретарят може да бъде асистент.

— Търсете вашите преносими умения

Може да е непосилно да разберете откъде да започнете. И това е особено вярно за сменящите кариера. Знаете, че искате нещо различно, но нямате представа какво би било то? Опитайте търсене, съсредоточено около вашите преносими умения.

Разглеждането на широк спектър от индустрии може да ви даде идеи за това какво правят хората, които споделят някои от същите ви умения. Например, ръководител на проекта може да носи някои от същите отговорности като мениджър на магазин.

— Изследователски компании, а не работни места

Колкото и да е важно какво искате да правите, е за кого бихте искали да го направите. На кои компании се възхищавате? Кои работни места ви карат да седнете и да забележите? Кои работодатели имат отлична репутация във вашия район? Вместо да фокусирате търсенето си върху длъжности, помислете за работни среди или доставчици на работа и съсредоточете търсенето си на работа, като проучите работодателите, за които бихте искали да работите.

Намерихте мечтана компания, в която искате да работите? Потърсете отворените им позиции и прегледайте заглавията на ролите, които са заети в момента. Получаването на представа за това как те структурират и озаглавяват позициите си, ще ви помогне да приспособите своята автобиография и опит, за да бъдете забелязани.

— Влезте във вашата мрежа

Обърнете внимание на длъжностите на хората, коментиращи във вашите LinkedIn групи и асоциации на възпитаници. Когато видите длъжност, която не разпознавате, не се страхувайте да се представите и да попитате за нея. Нещо толкова просто, като: „Длъжността ви е уникална. Надявах се, че ще ми кажеш повече за ролята си.“ Ако те отговорят с информация, която ви звучи интересно, помолете ги за обратна връзка за това какво им харесва в ролята. Свързването може да доведе до професионално наставничество, което е от полза за тяхното кариерно израстване, а също и за вашето.

Не позволявайте на длъжността да ограничава отговора ви

Не се плашете от длъжност. Да речем, че има позиция за директор по маркетинг и в момента сте маркетинг асистент. В крайна сметка режисирахте ли проекти? Имате ли опит да ръководите екипи извън последната си роля? Често работният опит, който носите, ще компенсира разликата в заглавието, ако свържете точките за наемателите.

По същия начин, ако вашата компания ви е дала модерно заглавие, което не отговаря на индустриалните стандарти, е добре да проявите креативност и да ги изброите и двете. Просто се уверете, че подкрепяте истинско и честно преживяване.

Трудно е, когато знаеш, че има роля, която би ти паснала чудесно, но нямаш представа как да я намериш. Вместо да се ограничавате, намерете своя път към нови възможности, като потърсите нови длъжности.

Имате нужда от помощ, за да видите голямата картина? Нашите опитни кариерни треньори могат да ви помогнат да ви разкажем в търсенето на работа и да ви предложат кариерно ориентиране. Присъединете се днес и се възползвайте от намалените цени за кариерно обучение и получете достъп до нашата пълна база данни с гъвкави и отдалечени обяви за работа.

На сайта на експертите консултанти по намиране на работа – informjobs.com може да намерите мнного полезни статии със съвети:

  • Победа в конкурса за работа;
  • Отдалечени работни места за защитници на здравето и уелнес;
  • Отдалечена работа готови ли сме;

  • Как да си намеря работа с алтернативни начини; Още много друга полезна и интересна информация;
  • Онлайн консултации за намиране на работа в България и чужбина;
  • Трудово правни консултации.

Може да намерите много полезна информация и на сайта на Министерство на труда и социалната политика – Агенция по заетостта

Още полезна и интересна информация може да намерите в нашата категория ПОЛЕЗНО

You May Also Like