Сънят на йогите упражнения

Сънят на йогите и примерни упражнения. Полезна и интересна информация от експертите по йога – yogasofia.com

Сънят на йогите

Според йогите сънят не е удоволствие, а необходимост за организма. Идеална почивка за организма и е пълно правилно отпускане на тялото. Разбира се, с това не се подценява значението на нощния сън.

Йога смята, че най-подходящото време за сън е от 22 часа до 5 часа. След това сънят е неспокоен. Времето за нощна почивка трябва всеки да спазва, ако желае да запази здравето си в добро състояние.

На Международния конгрес по превантивна кардиология в Ню Йорк чехословашкият професор В. Хавяр, обобщавайки предпазните мерки срещу коронарната болест, която е една от най-разпространените в целия свят – 4-то място, обърна внимание върху трите най-важни елемента на предпазването:

  1. Движение, упражнения.
  2. Диета, а по-специално намаляване на животиснките масла.
  3. Себеотпускане.

Професро Ефтимов от бившия СССР казва: „Да се упражняваме, да поемаме колкото се може повече кислород, за да бъдем дълго млади“.

Йога е подходящо средство за постигане на тази цел.

Упражнение за отпускане

Лежейки по гръб се отпускате – вдишвайки, свийте краката в колената и ръцете в лактите под прав ъгъл и издишвайки, отново се върнете в изходното положение. Можете да се упражнявате, като сгъвате десния крак и левия лакът и ги отпускате и обратно. Упражнението помага за възвръщане на силите.

Приспивна поза

Лежейки отпуснато по корем, обърнете се надясно. Десният крак е изпънат, левият сгънат, а дясната ръка се намира зад трупа. Дишайте свободно. Представете си, че пропадате дълбоко под земята. След малко се обърнете по корем наляво. Сега лявата ви ръка се намира зад трупа, а дясната ръка и десният крак са свити. Упражнението влияе положително върху кръвообращението и стопля тялото.

За повече информация и упражнения, може да посетите един от най-добрите йога центрове в град София – yogasofia.com

Още полезна и интересна информация може да намерите в нашата категория ПОЛЕЗНО

You May Also Like