Секционна гаражна врата

Типът секционна гаражна врата е много популярна. Обикновено се отварят навън, за да спестят място в гаража. Най-често гаражните врати се правят двукрили, но могат да бъдат и еднокрили. Обаче в този случай крилото на вратата ще започне да провисва поради появата на въртящ момент. Поради издигането на някои почви през зимата, портите са поставени приблизително на 100 мм над земята.

За удобство, разтварящата се гаражна врата може да бъде интегрирана в разтварящи се гаражни врати. Основата на крилата е рамката, често покрита с метален лист. Също така крилата могат да бъдат направени и от сандвич панели с минерална вата или полистирол между метални листове.

Секционна гаражна врата и нейните предимства:

  • Простота на дизайна.
  • Съществуващи недостатъци:
  • Необходимо е достатъчно място преди да влезете в гаража, за да отворите вратите;
  • Необходимо е да почистите зоната преди да въведете ширината на отворената крила;
  • Мястото трябва да е плоско в областта на отварящите се крила.
  • Цената на люлеещите се гаражни врати ширина 3 м, висока 2 м – от 300 долара, монтаж на прозорец- от 70 долара.

Секционната гаражна врата има максимална височина до 3-4 м, в зависимост от системата. При отваряне цялото платно се полага в горната част по тавана. Гаражните врати от този тип се състоят от четири или шест хоризонтални секции с ширина от 350 до 610 мм и дължина на сечението до 5 м. Възможно е да се сглоби крило на вратата от секциите с височина, кратна на 110 мм. Размерът на острието зависи от височината на отвора.

Секциите са свързани помежду си с шарнирни контури. По краищата на тези секции са разположени ролки с интегрирани лагери. Ролките се движат по водачите нагоре (с завой под тавана). Размери 1 и 2 правят 110-200 мм. Височината на преградата може да бъде нормална, висока, ниска, с вертикално и наклонено издигане.

 

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *