Премахване на вдлъбнатини след градушка

Когато е невъзможно да се ремонтират вдлъбнатини, причинени от градушка без боядисване. Премахване на вдлъбнатини след градушка

Всички горепосочени методи за изваждане на щети, оставени от градушка, не могат да бъдат извършени без последващо боядисване в такива случаи: Боядисването на автомобила е повредено от падането на градушка. Твърде сериозни повреди се наблюдават върху каросерията на автомобила, което изисква по-сериозен ремонт. Слоят боя, който покрива тялото, се характеризира с прекалено ниско качество. Също така е необходимо да се вземат предвид фактори като местоположението и дълбочината на увреждане, оставено върху тялото от камъни от градушка. Например, плитки вдлъбнатини с диаметър 15-20 сантиметра могат да бъдат извадени много бързо, ако в тях няма силни стружки.

Премахване на вдлъбнатини след градушка със собствени ръце

Премахване на вдлъбнатини след градушка е напълно разрешим проблем за всеки собственик на автомобил, чиято кола е била изложена на това атмосферно явление. За това може да се използва един от четирите метода за безремонтен ремонт на каросерията.

Всеки от тях има свои предимства и недостатъци, както и нивото на сложност на тяхното изпълнение. Освен това те използват различни инструменти, които трябва да бъдат на разположение от майсторите. Ще обсъдим подробно тези методи за ремонт по-долу.

Съществуващи методи за отстраняване на вдлъбнатини от градушка

Процедурата за отстраняване на вдлъбнатини без боядисване е коренно различна от ремонт на каросерията с възстановяване на боядисване. В действителност, в случая на последното, каросерията на автомобила е частично разглобена, което изисква значително време и усилия. Процесът на отстраняване на вдлъбнатини се извършва директно върху тялото, без да е необходимо да се демонтират отделните му части. В момента експертите използват четири основни метода: Всички те се отнасят до така наречените PDR-методи, тоест безцветни методи за отстраняване на вдлъбнатини (Paintless Dent Removal – англ.). Нека анализираме всеки от тях поотделно.

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *