Кой, кои превозни средства имат нужда от винетка?

Кой, кои превозни средства имат нужда от винетка?

Автомобили, мотоциклети, каравани с тегло до 3,5 тона могат да се движат по платен път само с валидни винетки. Не се изисква допълнителна винетка за ремаркета и колички.

Колко време трае една винетка?

  • 10 дни.
  • Този период започва да тече от отбелязаната дата.
  • 2 месеца.
  • Този срок изтича 2 месеца след отбелязаната дата в края на последния ден.
  • Една година.

Календарната година, през която е валиден, започва на 1 декември на миналата година и приключва на 31 януари на следващата.

За превозни средства с тегло над 3,5 тона се изисква електронно плащане на такса

Къде можете да закупите винетка в Австрия?

Можете да закупите винетка във всички страни, където е валидна (включително Унгария, България, Словения, Молдова и т.н.) Но бихме ви посъветвали да я закупите в страната, в която ще преминете. Там ще избегнете комисионни и надплащания поради валутни разлики.

Можете да го закупите винетки:

  • на бензиностанции;
  • в специализирани пунктове за продажба в близост до границата.
Пътуване с кола по Австрия. Къде се продават винетки за шофиране по австрийски пътища?

Винетка Австрия 2020

Хубаво е, че сте чували много за платените пътища в Австрия и сте загрижени къде да купите винетка и как да я залепите. Не искам да плащам глоба за липсата на австрийска винетка, а глобите в Австрия са впечатляващи – невъзможно е да се съгласим!

В Австрия няма платени пътища, на практика няма, има отделни участъци, където трябва да плащате на ГКПП. Но нашата статия е за винетки, които са залепени за стъкло и са пропуск – закупуването на винетка в Австрия е задължително !!! Австрийската винетка е документ, който потвърждава плащането на пътищата. Пътищата в Австрия са прекрасни, но за удоволствието трябва да се плати.

Винетките са различни и се различават по валидност, залепват се за предното стъкло и имат две места за лепене. Местата са посочени на самата винетка и тук няма да сбъркате, основното е да имате време да я купите навреме.

You May Also Like