Избираме килим за детска стая

Овалните и кръгли килими визуално увеличават стаята, създавайки ефекта на по-голямо пространство

От момента, в който детето започне да пълзи, килим за детска стая се превръща в основна необходимост, а не в лукс. Предотвратява замръзване на боси крака по време на игри. Омекотява салта, скокове и случайни падания, създава допълнителна топло и звукоизолация. Украсява интериора, а също така предотвратява издигането на прах във въздуха. Натрупвайки го за прахосмукачка, а не за белите дробове на бебето .

В този материал ще намерите стъпка по стъпка ръководство за това как да изберем килим за детска стая, какви видове покрития има, какъв вид дрямка трябва да има детски килим имат и как да решим неговия размер и дизайн.

Стъпка 1. Избор на място за килим за детска стая и неговия размер

Преди да отидете в магазина, трябва да решите къде ще лежи бъдещият килим и какъв размер трябва да бъде. За да ви е по-лесно да прецените ширината и дължината му, можете да маркирате границите на платното с тиксо и след това да ги измерите.

Ето и други съвети, които да ви помогнат да вземете решение за местоположението и размера на покривалото:

Малки бебешки килимчета (до 2,5 квадратни метра) могат да се поставят пред креватчето, в зоната за игра или пред гардероба. По-долу в плъзгача за снимки са дадени примери за това как малките килимчета могат да изглеждат в интериора на детската стая за момче или момиче.

Килим в детска стая със среден размер (от 2,5 до 6 кв. м.). Може да бъде както акцент, така и неутрален декор. Можете да го поставите в центъра на стаята, под леглото, между леглата, пред дивана.

Голям килим за детска стая с площ от 6 кв. метра вече е фонът на стаята, толкова важен, колкото и подовата настилка. Поради това се поставят високи изисквания към неговото качество и дизайн.

You May Also Like