Здрави малки кучета – важността е в храната и външният им вид

Здрави малки кучета – важността е в храната и външният им вид

Освен това е много важно да се вземе предвид нивото на физическа активност: ако кучето се движи много или се занимава с някакъв вид кинологичен спорт, тогава количеството на порция храна за малки кучета може да му се увеличи или да се премине към по-висококалорична храна.

Ако животното прекарва по-голямата част от времето, лежащо на дивана, или, както понякога се случва с миниатюрните кучета, които изобщо не излизат навън, тогава е необходимо да се намали дневния им порцион. Същото трябва да се направи, ако малките кучета са кастрирани.

Основният индикатор, че храните правилно малкото си куче, е неговият външен вид. Наднорменото тегло и затлъстяването могат да имат тежки последици за кучето и не напразно ветеринарите казват: здравото куче е слабо куче.

Разбира се, породата не може и не бива да бъде пренебрегната. А вече споменатите мопсове с белоглави никога няма да изглеждат слаби по силата на конституцията им, но и те не трябва да преяждат. Освен това е необходимо да се следи състоянието на ушите на домашния любимец. Външния вид на козината му (тя трябва да е лъскава, без следи от пърхот), както и общото благополучие и активност на четириногия Ви приятел.

Това, което не трябва да правите, е да храните домашния си любимец с храна от масата Ви.

Първо, повечето храни, които хората ядат, са с високо съдържание на сол. Съставът на лакомствата включва подправки, които абсолютно не са полезни за кучета. Освен това, когато давате лакомство, ще трябва да изчислите колко протеини. Мазнини и въглехидрати са попаднали в тялото на домашния любимец всеки път.

Кучетата от дребни породи са животни, които тежат по-малко от 10 кг в зряла възраст. Като играчки териери, дакели и пудели джуджета. Такива миниатюрни домашни любимци се нуждаят от специално хранене. Те са податливи на специфични заболявания, които са свързани с техния размер.

Съставих списък от осем прости избора на храна, които собствениците на малки кучета трябва да следват, за да поддържат домашния си любимец здрав и щастлив.

You May Also Like