Адвокатски услуги около Коледа

Адвокатски услуги около Коледа, мисията невъзможна в България. Интересна информация за това как е в Англия, от опитни адвокати в Русе, които са живели и работили в Лондон.

Адвокатски услуги около Коледа

Справяне с Коледа: трябва ли адвокатските кантори да затварят за празниците?

Вашата кантора закрива ли се за Коледа тази година? Това решение ще бъде изправено пред мениджъри и собственици на правни кантори в Обединеното кралство, които се опитват да балансират нуждите на своите клиенти с благосъстоянието на своя екип.

Оценката на сезонното натоварване може да бъде особено трудна за натоварените британски адвокатски кантори тази година.

От една страна, клиентското търсене може да спадне, тъй като много нелегални фирми в Обединеното кралство се спускат към дългоочаквания коледен период.

От друга страна, вашата адвокатска кантора може да страда от недостиг на персонал поради коронавирус (COVID-19) и грип. Опитните служители може да са решили да не се връщат от отпуска. И както всеки бизнес ще ви каже, набирането на опитен квалифициран персонал е изключително предизвикателство.

Да се ​​затвори или да не се затвори?

Въпреки че адвокатските кантори може да са заети, има безброй убедителни причини, поради които трябва да затворите през Коледа и Нова година на 2021 г.

Празничният сезон е времето, когато уморените членове на екипа във всички области на правото трябва да си вземат заслужена почивка от натиска и изискванията на работата.

Натрупаният стрес и натрупаната умора могат да бъдат силно пагубни за вашето физическо и психическо здраве. Продължителната почивка може да помогне, като ви даде време да:

  • отпуснете се и спете по-добре
  • наслаждавайте се на дейности, несвързани с работата, стимулиращи креативността
  • свържете отново и нулирайте баланса си между професионалния и личния живот

Годишният отпуск е повече от просто почивка, това е съществен и заслужен престой, който ще бъде от полза за психическото и физическото здраве на всички членове на екипа. Ако цените тези ценни дни, прекарани извън офиса, вашите служители също ще бъдат.

Има и разумни бизнес причини да дадете отпуск на служителите и през Коледа. Вземането на продължителна почивка може да увеличи производителността при завръщането ви на работа.

„Да бъдеш там“ за вашите клиенти

Въпреки това може да е трудно да се откъснете от работата. Въпреки че се грижим за благосъстоянието на нашите колеги и служители, често има възприемана необходимост винаги да „бъдем там“ за нашите клиенти, което може да ни накара да искаме да останем отворени през Коледа.

Това ще се отнася особено за работещите в наказателното право, където често екипите разпределят отговорността помежду си. В търговски адвокатски кантори на високо ниво с международни клиенти ще има времеви разлики, с които да се борим, и клиенти от други култури, които не празнуват и очакват нормално обслужване.

Това чувство за дълг и ангажираност е едно, с което мога да съчувствам като семеен адвокат. Всички мои случаи на висок конфликт или злоупотреба имат мобилния ми номер през Коледа, за всеки случай.

Но трябва ли изобщо да направя това?

Джони Гифорд от Chartered Institute of Personnel and Development (цитиран в Guardian) вярва, че лидерите трябва да се съобразяват със собственото си психическо и физическо благополучие: „Важно е да осъзнаем, че здравият бизнес изисква здрав лидер. Ако не се грижите правилно за себе си и това включва почивка, вие също не се грижите правилно за бизнеса си.“

Това предполага, че като собственик на бизнес и лидер трябва да дам пример на моя екип и да се откажа напълно, за да защитя себе си и екипа си (въпреки че в действителност никога не се правя напълно недостъпен през коледния период).

Сезон на добра воля?

Периодът след Коледа може да бъде по-натоварен за практикуващите семейно право. Що се отнася до твърде много двойки, празничният сезон е всичко друго, но не и приятен, със спорове, подхранвани от притеснения за пари, напитки, стрес и пребиваване в компанията на другия повече от обикновено. Краят на периода на Коледа / Нова година носи потоп от запитвания, тъй като коледният дух изчезва.

Макар че не вярвам, че има „Ден на развода“, както често твърдят медиите, несъмнено през новата година е по-натоварено. Завръщането като екип след почивка помага да се обслужват по-добре тези клиенти.

Също така съм ясно наясно, че след Коледа ще се заема с брачни дела, при които липсата на качествено време на клиентите със семействата им е довела до разпадане на брака и раздяла. Това отново потвърждава, че прекарвам време със собственото си семейство също е важно.

Проба и грешка

Откриването по Коледа е нещо, което обмисляхме и изпробвахме през първите няколко години на нашата бутикова семейна адвокатска кантора.

Преди отваряхме между Коледа и Нова година, но намерихме малка полза от това. Много адвокати не работеха от другата страна, а съществуващите клиенти също се нуждаеха от заслужена почивка от делото си. Натовареността не беше достатъчна, за да оправдае привличането на екипа ни на работа през този период.

Откривахме и за част от Бъдни вечер.

Адвокатски услуги около Коледа в Троян и Ловеч

Ако търсите добър и честен адвокат в Троян – обадете се на Калоян Доков. Той ще Ви консултира професионално по всяко време на денонощието. По време на празници и делници. Предлага адвокатски услиги в Троян и Ловеч на достъпни цени за всеки в нужда. Завършил е висшето си юридическо образование във ВТУ „Св.св. Кирил и Методий“ през 2014 година. Придобил е юридическа правоспособност през септември 2015 година. Издържал е изпита си за адвокат и младши адвокат през ноемрви 2015 година. От декември 2015 година е член на Адвокатска колегия на град Ловеч. Той е и бакалавър по Българска филология. Завършил е специализация по журналистика.

Още полезна и интересна информация може да намерите в нашата категория ПОЛЕЗНО

You May Also Like