Автомобилно масло Selenia само за Fiat?

Автомобилно масло Selenia често се нарича оригиналното масло за автомобили Fiat. Вярно ли е това сега?

През 1912 г. Fiat създава собствена лаборатория за разработване и изследване на смазочни материали, която се нарича Fiat Lubricanti. Скоро маслата с марка Fiat станаха популярни не само сред почитателите на марката, но и сред всички ентусиасти на автомобили по света.

Днес смазочният отдел произвежда технически течности за двигатели с вътрешно горене на автомобили, камиони, тежко минно оборудване, мотоциклети и комбайни. Концернът Petronas, който включва марката Selenia, е една от най-мощните нефтопреработвателни корпорации в света.

Днес компанията притежава пет фабрики за смесване (в Европа, Южна Америка и Канада). Маслата под марката Senelia се произвеждат и бутилират само в италианския завод, близо до град Торино, Италия.

Изберете Selenia – Най-доброто за вашия Fiat

Автомобилно масло Selenia е линия от оригинални смазочни масла на FIAT, ALFA ROMEO, LANCIA, FIAT PROFESSIONAL, ABARTH, JEEP и CHRYSLER с различни състави и степени на вискозитет, за да се гарантира максимална надеждност в бензинови и дизелови двигатели с атмосферно пълнене и турбокомпресор.

PETRONAS Selenia са смазочни материали и системи за защита на двигателя, използвани официално от FCA Group (FIAT CHRYSLER AUTOMOBILES – автомобили FIAT CHRYSLER) от 1988 г., съчетаващи технологично ноу-хау и опит, натрупан в продължение на 100 години в автомобилната индустрия.

Всички иновативни смазочни масла PETRONAS Selenia напълно отговарят на по-високите изисквания за производителност на двигателите от ново поколение, които осигуряват по-голяма ефективност, икономия на гориво и по-малко въздействие върху околната среда (намалена сулфатна пепел, намалено съдържание на фосфор и сяра). Всички смазочни масла PETRONAS Selenia са двойно сертифицирани:

  • Одобрение на FIAT/Chrysler въз основа на изискванията за производителност и надеждност, което се издава след преминаване на задължителен тест;
  • Договорни технически изисквания, изключително разрешение за употреба от FCA group, което потвърждава съответствието на типовия модел с изискванията на техническите регламенти и разрешава използването им.

Моторното масло Selenia е качеството, надеждността и издръжливостта на вашия автомобил.

You May Also Like